Probaluieste traistutele cu motivele Ziurel

ziurel

Expozitia „Maiastra – Povestea nespusa a iei” aduce in centrul atentiei ia, ca simbol identitar si obiect de arta. Organizata in perioada 20 iunie – 25 august expozitia va prezenta ia prin fascinante povesti, legende si traditii. Sunt incluse mai multe evenimente, un moment cu o puternica semnificatie simbolica fiind celebrarea Sarbatorii de Sanziene in noaptea de 23 iunie. Expozitia va prezenta o selectie de ii de patrimoniu sub forma unei instalatii de arta, alaturi de faimoasele fotografii de arhiva ale Altetei Sale Regale, Regina Maria a Romaniei in vesmant traditional romanesc, o serie de 200 fotografii din perioada interbelica din colectia britanicei Beryl de Zoete si o incursiune in imagini a iei incepand din cultura Cucuteni pana in contemporan cat si colectiile vestimentare ce au facut istorie, semnate de Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier si Tom Ford. Lucrarile artistului Silviu Oravitzan, expuse in premiera la Galateca vor completa frumoasa poveste.

afis-Maiastra1

Traditii si obiceiuri stravechi vor fi reinviate pe 23 iunie, intre orele 19:00 – 02:00, Galateca celebrand Sarbatoarea de Sanziene cu muzica, proiectii cinematografice si coronite din sanziene. Ca eveniment asociat, pe 21 iunie vor incepe cele „9 zile magice la NeoGalateca” cu o selectie de obiecte autentice, ii vintage, ii de designer si obiecte de design inspirate din traditiile romanesti.

Pentru acest proiect Galateca colaboreaza cu Muzeul Horniman din Londra, Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti, Complexul Muzeal Astra din Sibiu si Muzeul Bucovinei din Suceava.
Sursa: http://galateca.ro/expozitie-curenta.html

 

Ziurel la Galateca

IMG_0125 IMG_0119 IMG_0120 IMG_0121 IMG_0122 IMG_0123

Reclame

~ de atipicostudio pe 20 iunie 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: